Nimate lastne spletne trgovine? Odlično, pričnite prodajati BREZPLAČNO na platformi Naš Market.

Kava Brazil Primavera 200g

8.21 8.90  (-8%)

Profil okusa: Svilnata / Čokolada fudge / Jagode

Poreklo: Država Brazilija, Regija Chapada de Minas, Kmetija Primavera

Specifikacija: Vrsta Yellow Bourbon, Proces naravni, Trgatev julij – september, Višina 1000 m.n.v.

Izbriši

SKU: N/A Kategorija
Prijavite zlorabo

OPIS KMETIJE

Ricardo Tavares je tako kot oče svoje življenje posvetil kavni industriji. Ricardov oče je svojo pot začel pri podjetju za praženje kave, kjer je dobavljal izdelke, da bi zadostil potrebam potrošnje kave v Braziliji. Ricardo je v kavni svet vstopil pri svojih 19 letih, ko je spremljal očeta na potovanju po severni Braziliji. Po vrnitvi domov se je odločil, da se bo posvetil nakupu in prodaji kavnih zrn v Minas Geraisa.

Na kmetiji si vedno prizadevajo, da uvajajo nove tehnologije in sledijo svetovnim trendom v specilalty kavni industriji. En tak primer je, da svoje mikrolote posušijo na dvignjenih posteljicah kjer so prekriti s senčnimi drevesi, medeni (honey) proces odpravi potrebo po vodi, kava pa se neprestano ocenjuje, da bi se našel najboljši profil v skodelici. Primavera je definitivno prihodnost specialty kave v Braziliji.

OPIS REGIJE

Chapada de Minas je majhno in lepo območje z osupljivo topografijo, ki jo oblikujejo planote in rečni kanjoni. Ravne planote so spodbujale mehanizacijo regijskih plantaž za kavo. Gojenje kave se je začelo v 1870-ih, kar je regiji prineslo pomembno gospodarsko korist s povečanjem zaposlitvenih možnosti. Med vsemi regijami za kavo je to območje najpomembnejše za male proizvajalce in je ključno za lokalno gospodarstvo.

Večina kav iz Chapada de Minas je naravno procesiranih, vendar ker je mokri proces zmeraj bolj v vzponu, je postal zelo zanimiva alternativa za manjše in velike kmetije.

Dodatne informacije

Količina

200g

Občina

Ljubljana

Mletje

V zrnju, turška, kafetiera, filter

Be the first to review “Kava Brazil Primavera 200g”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ocene

Zaenkrat ni ocen.

Informacije o prodajalcu

  • Prodajalna: Mariposa Coffee Roasters
  • Prodajalec: Klemen Maček
  • Naslov: Pokopališka ulica 1
    1000 Ljubljana
  • Prodajalec še ni ocenjen.

Povpraševanje

Preberite tudi...