Nimate lastne spletne trgovine? Odlično, pričnite prodajati BREZPLAČNO na platformi Naš Market.

Kava Guatemala La providencia 200g

8.98 9.30  (-3%)

Profil okusa: Rozine / Črni med / Črni čaj / Žametno telo

Poreklo: Država Gvatemala, Regija Atitlàn Lake, Sourthern Guatemala, Kmetija La providencia

Specifikacija: Sorta Villa Sarchi, Typica, Bourbon, Proces mokri, Trgatev oktober – marec, Višina 1520 – 1580 m.n.v.

Izbriši

SKU: N/A Kategorija
Prijavite zlorabo

OPIS KMETIJE

Lokacija in nadmorska višina kmetije La Providencia ji daje prednost pri pripravi zelo kakovostne kave. Vodni viri na kmetiji so obilni z več izviri na območju, regija pa ima izrazito vlažne in suhe letne čase, ki koristijo cvetenju in predelavi. Topografija kmetije je pokvarjena in zelo nepravilna, zaradi česar so poseki in gojitvene dejavnosti bolj naporne. Gnojenje glinenih ilovnatih tal je treba izvajati s strogo pozornostjo do podrobnosti, da se prepreči “pranje” in erozija. Zaradi tega skoraj 30% kmetije gojijo pod domačim gozdom, kar preprečuje izpiranje tal po strmih vzponih in ohranja lokalno ekologijo.

Trgatev se začne konec decembra in konča v začetku aprila. Kava je selektivno ročno nabrana, nabiralci pa izberejo samo najbolj zrele češnje in jih nato z ekološkimi kašami na več kmetijskih kmetijskih trpotah. Po pulpanju se sluz odstrani, nato pa se kava posuši na obsežnih terasah kmetije ali (če je vreme mokro) v varovalih, kjer se počasi in enakomerno suši.

OPIS REGIJE

Huehuetenango se nahaja na severozahodnem gozdu Gvatemale in meji na Mehiko. To je dom največjih nadmorskih višin v vsej Srednji Ameriki, zaradi prisotnosti gorovja Sierra de los Cuchumatanes, ki doseže vrh 3837 metrov. To ustvarja veliko zemljišč na visoki nadmorski višini za gojenje visoko kakovostne kave, ki je pomemben pridelek na območju, kjer je kmetijstvo največja industrija. Tudi suhi vroči veter piha iz Tehuantepec ravnice v Mehiki na severu, ki ščiti rastline pred zmrzaljo, kar omogoča, da kava raste še višje ob pobočjih, pogosto nad 2000 m.

Te visoke nadmorske višine vodijo tudi do zelo lepe pokrajine, za katero je območje znano in tudi do oddaljenosti, ki je ni mogoče najti drugje v Gvatemali. Oddaljenost prav tako pomeni, da je izvor kave izziv, potovanje na kmetije pa pogosto traja več dni pred nepopustljivim terenom, potencialni kupci kave pa moraj poznati različna lokalna narečja ali izkušenega prevajalca in vodnika.

Dodatne informacije

Količina

200g

Občina

Ljubljana

Mletje

V zrnju, turška, kafetiera, filter

Be the first to review “Kava Guatemala La providencia 200g”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ocene

Zaenkrat ni ocen.

Informacije o prodajalcu

  • Prodajalna: Mariposa Coffee Roasters
  • Prodajalec: Klemen Maček
  • Naslov: Pokopališka ulica 1
    1000 Ljubljana
  • Prodajalec še ni ocenjen.

Povpraševanje

Preberite tudi...